4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Chinese koolsalade met oosterse dressing

Chinese koolsalade met oosterse dressing

ingrediënten


bestellen
25 min
4 personen
theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

4 peterselie
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram Chinese kool

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.75
2 eetlepels pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.29
1 eetlepel olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99
1 rode paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
150 gram belegen kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.29
150 gram hamreepjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.25
200 gram mais

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.70
2 eetlepels medium sherry

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.19
2 eetlepels witte port

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.59
2 eetlepels citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
1 eetlepel ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
5 zonnebloemolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 39.95
1 eetlepel honing

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.45
1 mespunt cayennepeper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.69

  • 1 Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Voeg de koolreepjes toe met 1 eetlepel olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, maïs en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor.
  • 5 Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade.
  • 6 Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en eventueel nog wat pijnboompitten.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappels.

wijnadvies

Duitse (riesling) kabinett, fris en zoetig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 19 gram