6 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje
home recepten Chocolade-salami

Chocolade-salami

ingrediënten


bestellen
25 min
6 personen
50 gram bigarreaux
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram amandelkoekjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

75 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter dessertwijn

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.34

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99
50 gram pistachenoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.59
50 gram blanke hazelnoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.75
150 gram biscuits

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

benodigdheden

vershoudfolie

keukengaren

  • 1 Wel de cranberry’s in de, eventueel iets verwarmde, dessertwijn. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pistache- en hazelnoten circa 2 minuten.
  • 2 Verkruimel de koekjes met je handen.
  • 3 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten op 400 Watt in de magnetron. Roer goed door.
  • 4 Meng de gewelde cranberry’s, geroosterde noten, amandelkoekjes en bigarreaux door de chocolade.
  • 5 Leg een dubbele laag vershoudfolie op het werkvlak. Schep het chocolademengsel erop en rol tot een worst. Draai de uiteinden strak dicht als een toffee. Laat de ‘worst’ minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 6 Verwijder het folie. Rol de chocolade-salami royaal door poedersuiker of wrijf deze ermee in. Knoop, voor het echte worsteffect, eventueel wat keukengaren eromheen.

bereidingstip

Vervang de bigarreaux door gekonfijte sinaasappelschilletjes of sukade en neem in plaats van cranberry’s stukjes gedroogde abrikozen of blanke rozijnen.. Vervang de dessertwijn door limoncello, rum of espressokoffie.. Maak de chocoladeworst iets pittiger en voeg 1/2 theelepel chilipoeder of een snufje cayennepeper toe aan het chocolademengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 10 gram