8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Christmas pudding met tutti frutti

Christmas pudding met tutti frutti

ingrediënten


30 min
8 personen
theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram tuttifrutti

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

aluminiumfolie

ronde ovenschaal

  • 1 Verwarm het sinaasappelsap in een steelpan op middelhoge stand tot net aan de kook. Voeg de tuttifrutti toe, zet apart en laat afkoelen.
  • 2 Klop de suiker en boter met een mixer licht en romig. Voeg de eieren toe en klop goed door elkaar. Voeg de bloem, paneermeel, melk, amandelen, kaneel en nootmuskaat toe en meng tot een beslag. Roer de tutti frutti met eventueel nog wat vocht erdoor en giet het mengsel in de ingevette springvorm. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Wikkel de hele vorm goed in aluminiumfolie en zorg dat er geen gaatjes in komen. Zet de springvorm in de ovenschaal (met hoge rand) en giet kokend water erbij zodat het water tot halverwege de springvorm komt. Laat de pudding zo circa 2 uur garen in de oven. Lekker met lobbig geklopte slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 12 gram