4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

Courgetteschotel met tomaat en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel groene pesto

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daarop de trostomaten. Bestrooi met peper en zout.
  • 3 Verdeel de mozzarella over het gerecht.
  • 4 Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken. Verdeel dit mengsel over het gerecht.
  • 5 Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met basilicum.

bereidingstip

Deze schotel kan ook worden bereid in een combinatieoven 350 Watt, 220°C, 12 minuten.. In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.. Serveersuggestie: lekker met een groene salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Zo een overheerlijke schotel vraagt om een grote wijn, een Verdicchio of een volle witte Siciliaan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 21 gram