- 1 Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2 Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en leg daarop de trostomaten. Bestrooi met peper en zout.
- 3 Verdeel de mozzarella over het gerecht.
- 4 Verwarm de olijfolie met de kaas en pesto zonder te koken. Verdeel dit mengsel over het gerecht.
- 5 Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de schotel bestrooid met basilicum.
bereidingstip
Deze schotel kan ook worden bereid in een combinatieoven 350 Watt, 220°C, 12 minuten.. In plaats van mozzarella is gorgonzola ook heel lekker.. Serveersuggestie: lekker met een groene salade.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Zo een overheerlijke schotel vraagt om een grote wijn, een Verdicchio of een volle witte Siciliaan.