2 personen
hoofdgerecht

Couscoussalade met roerbakgroente, falafel, feta en dressing van yoghurt citroen en munt

terug naar recept
home recepten Couscoussalade met roerbakgroente, falafel, feta en dressing van yoghurt citroen en munt

Couscoussalade met roerbakgroente, falafel, feta en dressing van yoghurt citroen en munt

ingrediënten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
1 scheutje olijfolie
2 takjes verse munt
1 flinke eetlepel Griekse yoghurt
1 citroen
1 bakje falafel
100 gram fetakaas
1 zakje Italiaanse roerbakgroente
2 theelepels ras el hanout specerijen
150 gram parelcouscous

  • 1 Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een snuf zout, de ras el hanout en wat citroensap aan de kook. Voeg er de couscous aan toe en kook ze ongeveer 12 minuten op een laag pitje. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm een scheutje olijfolie in een anti-aanbakpan en bak er de roerbakgroente beetgaar in. Kruid met peper en zout en een beetje van de specerijen.
  • 3 Meng de groente met de couscous, voeg er de fetakaas in grove kruimels aan toe en pluk de koriander grof. Meng er eveneens doorheen. Breng het geheel op smaak met olijfolie, citroensap en naar smaak, zout, peper en wat ras el hanout.
  • 4 Snijd de muntblaadjes zeer fijn, meng met de Griekse yoghurt en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout.
  • 5 Bak de falafel rondom in een klein scheutje olijfolie tot ze goed warm en krokant gebakken zijn.
  • 6 Dresseer de salade in een diepe borden, verdeel er de falafel over en serveer de Griekse yoghurt er apart bij.