gemiddeld
25 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème

Filobakjes met garnalen en limoen-avocadocrème

ingrediënten


25 min
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Schep de garnalen in een kom en roer de cajunkruiden erdoor.
  • 3 Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met boter. Druk steeds voorzichtig 2 filodeegvellen in de muffinbakjes. Bak de bakjes in de oven in circa 15 minuten krokant. Laat afkoelen.
  • 4 Schep het vruchtvlees uit de avocado’s en meng met de crème fraîche, limoensap, koriander en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 6 Schep de avocadocrème in de filobakjes, leg de garnalen erop en bestrooi met nog wat koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram