eenvoudig
10 min.
bijgerecht
home recepten Garam masala-kruiden

Garam masala-kruiden

ingrediënten


10 min
1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kardemompoeder
3 eetlepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het komijnpoeder (djinten) met korianderpoeder (ketoembar), kardemompoeder, de gemalen zwarte peper, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en naar wens 2 chilipoeder en gemberpoeder (djahé).
  • 2 Bewaar de garam masala in een goed afgesloten pot.

bereidingstip

Als je door deze garam masala arachide- of zonnebloemolie mengt krijg je een prima marinade voor vlees of vis.. <h4>In welke gerechten gebruik je garam masala?</h4>Garam masala wordt veel gebruikt in Indiase curry’s, stoofgerechten en linzensoepen. Je strooit het meestal op het einde van de bereiding voor extra diepte en warmte in de smaak. Ook in marinades voor kip of groente doet het het heel goed.<br><br><h4>Welke kruidenmix lijkt op garam masala?</h4>Garam masala lijkt het meest op curry madras of tikka masala-kruiden, al zijn die iets pittiger of frisser. Ook baharat komt in de buurt door de warme, aromatische specerijen. Geen exacte kopie, maar wel een goede vervanger.<br><br><h4>Hoe lang blijft garam masala goed?</h4>Gedroogde garam masala blijft meestal 6 tot 12 maanden goed als je het koel, droog en luchtdicht bewaart. De smaak neemt na verloop van tijd wel wat af. Ruikt het niet meer vol en kruidig, dan is het tijd voor vervanging.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram