- 1 Meng het komijnpoeder (djinten) met korianderpoeder (ketoembar), kardemompoeder, de gemalen zwarte peper, kaneelpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en naar wens 2 chilipoeder en gemberpoeder (djahé).
- 2 Bewaar de garam masala in een goed afgesloten pot.
bereidingstip
Als je door deze garam masala arachide- of zonnebloemolie mengt krijg je een prima marinade voor vlees of vis.. <h4>In welke gerechten gebruik je garam masala?</h4>Garam masala wordt veel gebruikt in Indiase curry’s, stoofgerechten en linzensoepen. Je strooit het meestal op het einde van de bereiding voor extra diepte en warmte in de smaak. Ook in marinades voor kip of groente doet het het heel goed.<br><br><h4>Welke kruidenmix lijkt op garam masala?</h4>Garam masala lijkt het meest op curry madras of tikka masala-kruiden, al zijn die iets pittiger of frisser. Ook baharat komt in de buurt door de warme, aromatische specerijen. Geen exacte kopie, maar wel een goede vervanger.<br><br><h4>Hoe lang blijft garam masala goed?</h4>Gedroogde garam masala blijft meestal 6 tot 12 maanden goed als je het koel, droog en luchtdicht bewaart. De smaak neemt na verloop van tijd wel wat af. Ruikt het niet meer vol en kruidig, dan is het tijd voor vervanging.