4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Garnalensalade met mango en peultjes

Garnalensalade met mango en peultjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

50 gram jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water, giet af en spoel onder koud water. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de garnalen 2-3 minuten op een hoge stand. Schep uit de wok.
  • 2 Fruit de rode peper en ui in de wok. Schep de peultjes, garnalen, mango en koriander erdoor.
  • 3 Verdeel de sla over 4 borden en schep de garnalensalade erop. Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van de olie en sprenkel over de salade.

wijnadvies

Probeer de combinatie van Park Villa rosé met deze garnalensalade. Een wijn-spijscombinatie waar je het hele jaar door gelukkig van wordt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels