4 personen
eenvoudig
10 min.
ontbijt
home recepten Gebakken havermout met pindakaas en chocolade

Gebakken havermout met pindakaas en chocolade

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram Franse magere kwark

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

200 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakblik

ovenschaal

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180C. Vet het bakblik in met de extra olie en bekleed met bakpapier. Snijd de bananen in plakjes en hak de chocolade grof.
  • 2 Klop de eieren los in een grote kom en meng met de havermout, haverdrink, olie en honing tot een glad mengsel. Meng de pindakaas erdoor.
  • 3 Spatel 2/3 van de banaan, 2/3 van de chocolade en 2/3 van de frambozen door het beslag. Schenk in het bakblik en verdeel de rest van de banaan, chocolade en frambozen erover.
  • 4 Bak in 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur met de kwark.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 773 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 17 gram