6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gebakken rijstdessert met marmeladesiroop

Gebakken rijstdessert met marmeladesiroop

ingrediënten


20 min
6 personen
200 gram sinaasappelmarmelade
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de rijst tot het water doorzichtig is.
  • 2 Kook de melk met de room, suiker en vanillesuiker tot de suiker is opgelost. Voeg de rijst toe en roer kort door.
  • 3 Giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel blokjes boter erover en bak circa 15 minuten in de oven.
  • 4 Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 150ºC en bak 1­-1,5 uur, tot de rijst gaar is. Verwarm de marmelade met 75 ml water in een pannetje.
  • 5 Giet deze siroop over het rijstdessert en zet een paar minuten onder de ovengrill. Let goed op dat de marmelade niet verbrandt.

bereidingstip

Dit dessert is ook lekker met een laagje abrikozenjam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 6 gram