4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken zalm met gekaramelliseerde witlof en ei

Gebakken zalm met gekaramelliseerde witlof en ei

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

165 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de aardappels in partjes en kook ze in circa 15 minuten gaar in water met zout. Halveer intussen de witlof in de lengte of snijd in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern.
  • 2 Smelt 50 gram boter in een koekenpan en leg de witlof met de snijkanten naar beneden in de pan. Besprenkel met de honing en bak 5 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Keer de witlof om en bak nog 3-4 minuten. Voeg het sinaasappelsap, zout en peper toe en laat het sap iets verdampen. Hak de eieren grof.
  • 4 Smelt 100 gram van de boter en roer het gehakte ei erdoor. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  • 5 Verhit de rest van de boter en bak de zalm hierin goudbruin. Leg de zalm naast de witlof.
  • 6 Leg de eieren erbij en bestrooi met de bieslook. Serveer met de aardappels en bestrooi ze met (zee)zout.

bereidingstip

Vervang in dit recept de bieslook door bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 43 gram