- 1 Snijd de aardappels in partjes en kook ze in circa 15 minuten gaar in water met zout. Halveer intussen de witlof in de lengte of snijd in kwarten. Verwijder eventueel de bittere kern.
- 2 Smelt 50 gram boter in een koekenpan en leg de witlof met de snijkanten naar beneden in de pan. Besprenkel met de honing en bak 5 minuten op middelhoge stand.
- 3 Keer de witlof om en bak nog 3-4 minuten. Voeg het sinaasappelsap, zout en peper toe en laat het sap iets verdampen. Hak de eieren grof.
- 4 Smelt 100 gram van de boter en roer het gehakte ei erdoor. Bestrooi de zalm met zout en peper.
- 5 Verhit de rest van de boter en bak de zalm hierin goudbruin. Leg de zalm naast de witlof.
- 6 Leg de eieren erbij en bestrooi met de bieslook. Serveer met de aardappels en bestrooi ze met (zee)zout.
bereidingstip
Vervang in dit recept de bieslook door bosui.