4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegratineerde enchilada’s

Gegratineerde enchilada’s

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

200 gram zilvervliesrijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.65
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
1 grote courgette

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 blikje kidneybonen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
8 grote tortillawraps

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.18
100 gram belegen kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.29
krop ijsbergsla

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
komkommer

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 eetlepel olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de rijst in water met het bouillonblokje. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de courgette, knoflook en specerijen een paar minuten. Voeg de kidneybonen en mais toe en breng verder op smaak.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 3 Schep een lepel rijst in het midden van de tortilla’s. Verdeel een flinke lepel van het bonenmengsel erover. Rol de wraps stevig op en leg ze in de ovenschaal. Herhaal met de overige tortilla’s.
  • 4 Verdeel de salsa erover en bestrooi met de kaas. Bak de enchilada’s in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Schep intussen de ingrediënten voor de salade door elkaar. Serveer de enchilada’s met de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 995 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 139 gram
eiwit 34 gram