4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde groenten met citrusdressing

Gegrilde groenten met citrusdressing

ingrediënten


bestellen
50 min
4 personen
300 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.90
2 rode puntpaprika’s

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.09
1 courgette

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.39

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.89

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.95
20 gram pijnboompitten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
sinaasappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
1 eetlepel citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 theelepel citroenrasp

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00
1 theelepel vloeibare honing

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.25
1 theelepel mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
4 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.39

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 9.89

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.95

benodigdheden

grillpan

keukenpapier

  • 1 Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten licht met zout en leg ze tussen keukenpapier. Verzwaar met een plank en laat circa 30 minuten staan.
  • 2 Verhit ondertussen een grillpan. Bestrijk de rest van de groenten met olie en gril alles aan beide kanten mooi bruin.
  • 3 Wrijf de aubergineplakken droog en gril deze als laatste om en om bruin. Leg alle groenten op een platte schaal.
  • 4 Klop de citrussappen en citroenrasp met de honing en mosterd los. Klop de olijfolie in een straaltje erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de warme groenten. Laat op kamertemperatuur circa 30 minuten trekken.
  • 5 Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram