4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde karbonade met champignonsaus

Gegrilde karbonade met champignonsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 champignon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Bestrooi de karbonades rondom royaal met zout, peper en oregano. Verwarm 2 eetlepels van het bakproduct en bak de karbonades om en om bruin. Blus af met een paar eetlepels water en doe de karbonades met het vocht over in het ovenschaaltje. Laat in circa 15 minuten in de oven verder gaar worden.
  • 2 Fruit ondertussen in de rest van het bakproduct de uien lichtbruin en zacht, en voeg de knoflook en champignons toe. Bak op hoge stand goed bruin en voeg de crème fraîche en mosterd toe. Breng de saus aan de kook en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de karbonades met peterselie en serveer met de champignonsaus.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté