4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde karbonade met tomatensaus en penne

Gegrilde karbonade met tomatensaus en penne

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram roerbakgroenten Italiaanse stijl
400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 pot pastasaus basilicum
1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Meng 2 el olie met het paprikapoeder en de oregano. Bestrijk het vlees met de kruidenolie.
  • 2 Verhit de grillpan. Gril de karbonades in 4 min. per kant lichtbruin. Verwarm intussen de pastasaus in een steelpan. Snijd de mozzarella in plakjes.
  • 3 Schenk de pastasaus in de ovenschaal. Leg de karbonades erin. Leg de mozzarella erop. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bak de karbonades 15 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de roerbakgroenten in 4-6 min. al omscheppend beetgaar. Giet de pasta af en meng door de groenten. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de karbonades.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1218 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 96 gram
eiwit 63 gram