4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade

Gegrilde kip met geroosterde kerriekrieltjes en spinaziesalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

honing-mosterddressing

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in gelijke stukken en sla ze iets platter.
  • 2 Meng de helft van de olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee. Schud de krieltjes op een bakplaat om met de kerrie, paprikapoeder en een snuf zout. Meng alles goed met de rest van de olie.
  • 3 Rooster de krieltjes hoog in de oven in circa 20 minuten knapperig. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 4 Verhit een grillpan en gril hierin de kipfilets om en om in 10-15 minuten gaar, afhankelijk van de dikte. Meng de dressing naar smaak met de spinazie en uienringen en maal wat zout en peper erover.
  • 5 Bestrooi de salade met de amandelen en serveer met de gegrilde kipfilet en kerriekrieltjes.

bereidingstip

Iets meer tijd? Maak je eigen honing-mosterddressing. Schud 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie in een schoon potje goed door elkaar tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté