4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gegrilde kipsalade met kikkererwten en smokey ketchup

Gegrilde kipsalade met kikkererwten en smokey ketchup

ingrediënten


25 min
4 personen
1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de ketchup en houd apart. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de paprika’s ook met 2 eetlepels olijfolie.
  • 3 Rooster de kipfilets op de barbecue of grill gaar en goudbruin en rooster de paprika’s tot ze beetgaar zijn. Snijd de kipfilet en paprika’s in repen.
  • 4 Meng de geroosterde paprika met de sperziebonen, kikkererwten, peterselie, citroensap en de rest van de olijfolie. Serveer de kipfilet erop en de smokey ketchup erbij.

bereidingstip

Vervang de kipfilet in dit recept door kipdijfilet en de sperziebonen door sugarsnaps of peultjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté