4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gegrilde kipspiesjes met limoengras

Gegrilde kipspiesjes met limoengras

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras

benodigdheden

barbecue

4 spiesen

4 satéprikkers

  • 1 Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de stengel citroengras en snijd de stengel zo fijn mogelijk. Meng het citroengras met de limoenrasp, -sap, honing, knoflook, zonnebloemolie, zout en peper tot een marinade.
  • 2 Rijg de kipdijfiletblokjes aan spiesen of satéprikkers en leg in de marinade. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Keer de spiesen halverwege.
  • 3 Steek de barbecue aan. Gril de spiesjes op de barbecue of in een grillpan rondom gaar en goudbruin. Bestrooi met de koriander en pinda’s.

bereidingstip

Lekker met witbier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram