gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gegrilde kipspiesjes met salsa verde

Gegrilde kipspiesjes met salsa verde

ingrediënten


15 min
300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

grillpan

  • 1 Pureer met een staafmixer de peterselie, basilicum, knoflook, ansjovis, kappertjes en 5 eetlepels olijfolie tot een salsa verde. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat vloeibaarder te maken en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers. Verhit de overige olie in de grillpan en gril hierin de kipspiesjes in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer met de salsa verde.

wijnadvies

Een gekoeld glas verdejo smaakt perfect bij deze gegrilde kipspiesjes met salsa verde.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 10 gram