4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Gegrilde maïssalade met aioli

Gegrilde maïssalade met aioli

ingrediënten


30 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels gerookt paprikapoeder
100 gram aioli
40 gram selderij
krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 maiskolven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Kook de maïskolven 10 min. Laat uitlekken.
  • 2 Halveer intussen de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in partjes en meng in een ruime kom met de sla en selderij. Houd 2 el aioli apart en meng de rest met het paprikapoeder, limoenrasp en -sap en 1-2 el water tot een dressing.
  • 3 Steek de barbecue aan. Bestrijk de maïskolven rondom met de rest van de aioli en gril 10 min. op het rooster. Keer regelmatig.
  • 4 Zet de kolven rechtop op een snijplank en snijd met een scherp mes de korrels van de kolven. Schep de maïs met de dressing door de salade. Breng op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Lekker met extra limoen, geroosterde kip of karbonade.. Je kunt de maïskolven ook in een grillpan bereiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram