4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Gegrilde zalm met groene kruidensalsa

Gegrilde zalm met groene kruidensalsa

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

grillpan

  • 1 Pureer met de staafmixer 4 eetlepels olijfolie, de kappertjes, dille, peterselie, knoflook en azijn tot een groene salsa. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit de grillpan met de overige olijfolie en gril hierin de zalmfilets in circa 4 minuten rondom gaar. De zalm mag van binnen nog een beetje glazig zijn. Trek de zalm met een vork grof uit elkaar.
  • 3 Leg een pluk veldsla op het midden van 4 borden en verdeel de zalm erover. Schep wat crème fraîche erop en maak af met de kruidensalsa.

wijnadvies

Bij zalm past vaak chardonnay, maar door de groene salsa kiezen we voor een kruidige rosé uit Zuid-Frankrijk: -XXX- Mille Bisous, gemaakt van grenache.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 13 gram