4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktbrood met komijn en kaneel

Gehaktbrood met komijn en kaneel

ingrediënten


15 min
4 personen
paprikapoeder
300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

patévorm

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kneed het gehakt met alle ingrediënten, behalve de rijst, goed door elkaar. Schep over in het cakeblik en druk stevig aan.
  • 2 Zet de vorm in een ovenschaal met een laagje kokend water en bak het gehakt in het midden van de oven in circa 35 minuten gaar.
  • 3 Kook intussen de rijst en laat uitstomen.
  • 4 Laat het vocht uit de vorm weglopen en stort het gehakt op een schaal. Snijd in dikke plakken en serveer met de rijst. Bestrooi eventueel met wat paprikapoeder.
  • 5 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté