cakevorm
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
cakevorm
bereiden
bereidingstip
• Het lekkerste gehaktbrood maak je met smeuïg half-om-halfgehakt. Maar rundergehakt kan ook. Gebruik liever geen mager rundergehakt, dat wordt snel te droog.<br/> • Gebruik paneermeel en ei om je gehaktbrood lekker smeuïg te maken. In plaats van paneermeel kun je ook beschuitkruim maken en gebruiken. <br/> • Weten of het gehaktbrood gaar is? Gebruik een vleesthermometer. 70°C is de ideale kerntemperatuur voor volledig gaar, veilig vlees dat nog sappig is.<br/> • Gehaktbrood kun je ook in de airfryer maken. Vul een passende bakvorm met het gehaktmengsel en reken op 25-35 min. baktijd. Bak op een lagere temperatuur: 160°C. . <h4>Variatietips</h4> • Je kunt gehaktbrood ook maken met kip- of kalkoengehakt. <br/> • Neem vegetarisch of plantaardig gehakt voor een vleesloze variant. <br/> • Meng wat groenten door het gehaktmengsel: blokjes paprika, preiringen of tuinerwten. . <h4>Serveertips</h4> • Gehaktbrood is heerlijk puree of gebakken krieltjes, ketchup en een salade. <br/> • Maak er een jus bij of een saus: romige champignonsaus past er goed bij. <br/> • Serveer (restjes) gehaktbrood op kamertemperatuur bij de borrel of beleg er brood mee voor de lunch – lekker met een lik mosterd. . <h4>Hoe bewaar je gehaktbrood?</h4> • In een afgesloten bewaardoos kun je gehaktbrood 2-3 dagen in de koelkast bewaren.<br/> • Wikkel je gehaktbrood in strak folie en stop het daarna in een diepvriesbak of -zak. Het blijft dan 2-3 maanden goed in de vriezer. Ontdooi het langzaam in de koelkast voor je het weer opwarmt.<br/> • Verwarm het gehaktbrood in de oven op 150-160°C, ingepakt in aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 310 kcal |
vet | 25 gram |
verzadigd vet | 9 gram |
koolhydraten | 5 gram |
eiwit | 21 gram |
WEB01-SPAR-PU