4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gehaktbroodjes met puree en doperwtjes

Gehaktbroodjes met puree en doperwtjes

ingrediënten


20 min
4 personen
50 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het gehakt met de tomatenpuree, het ei, paneermeel en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel het gehaktmengsel over de holtes van de muffinvorm en bak in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Kook intussen de aardappels in 20 minuten gaar. Kook in een andere pan in circa 6 minuten de doperwten gaar. Giet de aardappels af en stamp samen met de boter en melk tot een romige puree.
  • 4 Neem de gehaktbroodjes uit de muffinvormpjes. Schep wat puree erop en verdeel de doperwten over de muffins.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 20 gram