4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Gehaktmuffins met sticky glaze

Gehaktmuffins met sticky glaze

ingrediënten


15 min
4 personen
snufje chilipepervlokken
6 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels havermout

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Meng het brood of de havermout met de melk, het ei en bakpoeder en laat 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kneed het gehakt met het geweekte brood, de bleekselderij, mosterd, peper en ½ theelepel zout. Verdeel het gehakt gelijkmatig over de holtes van de muffinvorm en druk een beetje aan.
  • 3 Roer de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en verdeel dit over het gehakt. Bak de gehaktmuffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 4 Wip ze met een vork uit de vormpjes en serveer 2 muffins per persoon. Lekker met een gepofte aardappel met zure room en een spinaziesalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 29 gram