6 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

Gehaktrolletjes met spinazie en gele rijst

ingrediënten


40 min
6 personen
6 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

450 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng het gehakt met de ui, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kneed dit door het gehaktmengsel.
  • 3 Vet je handen in met 1/2 eetlepel olijfolie en vorm van het gehakt rolletjes van circa 10 cm lang en 3 cm dik.
  • 4 Bak de gehaktrolletjes rondom in 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan in 8 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Roerbak intussen de spinazie in de rest van de olijfolie met knoflook, zout en peper.
  • 6 Leg de rolletjes in de pan en breek de eieren ertussen zodat de dooier heel blijft. Bak op een lage stand tot het eiwit net gestold is.
  • 7 Serveer het gerecht direct uit de pan met de gele rijst en de spinazie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 33 gram