4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehaktsaté met pindasaus en mie

Gehaktsaté met pindasaus en mie

ingrediënten


30 min
4 personen
8 satéstokjes
3 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

600 gram Chinese wokgroenten
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak eiermie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de sambal en 2 el ketjap. Breng op smaak met zout en vorm 8 worstjes van het gehakt. Steek door elk worstje een satéprikker.
  • 2 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een grote koekenpan 2 el olie. Bak de gehaktsaté in 10 min. lichtbruin en gaar.
  • 3 Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de wokgroenten al omscheppend in 6 min. beetgaar. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de rest van de ketjap, 100 ml water en de basterdsuiker. Roer tot een gladde pindasaus. Voeg indien nodig extra water toe en breng op smaak met peper of extra sambal.
  • 4 Giet de mie af. Bak deze 1 min. mee met de groenten. Verdeel de mie over 4 kommen. Leg de gehaktsaté erop. Schep de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Maak de gehaktsaté van 2 schalen plantaardig vers gehakt (à 200 g).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 817 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 37 gram