4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Gehaktschnitzel met courgettepannenkoekjes en muntyoghurt

Gehaktschnitzel met courgettepannenkoekjes en muntyoghurt

ingrediënten


35 min
4 personen
200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse munt

dit product is niet beschikbaar

4 gehaktschnitzels

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep het citroensap door de courgetterasp.
  • 2 Klop de eieren met zout, versgemalen peper en citroenrasp los en spatel de bloem erdoor. Schep de courgette erdoor.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en schep hierin bergjes beslag, met wat ruimte ertussen. Bak de pannenkoekjes op middelhoge stand tot de bovenkant bijna droog is. Keer ze om en bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm en bak de volgende pannenkoekjes.
  • 4 Bak intussen in de rest van de olie de gehaktschnitzels 5-6 minuten per kant.
  • 5 Roer de munt door de yoghurt en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  • 6 Serveer de schnitzels met de muntyoghurt en de pannenkoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté