4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gehakttaart met paksoi

Gehakttaart met paksoi

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paneermeel
6 plakjes hartigetaartdeeg
6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

100 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het spek zachtjes uit en schep het uit de pan.
  • 2 Bak het gehakt in het spekvet rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de paksoi, ketjap, kerriepoeder, zout en peper toe en roerbak 3 minuten.
  • 3 Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork en bestrooi met paneermeel.
  • 4 Klop de eieren los met de kookroom.
  • 5 Giet het overtollige vocht van de groenten en het vlees af en verdeel de vulling over de deegbodem. Bestrooi met de spekjes en giet het roommengsel erover.
  • 6 Bak de taart in 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 7 Bestrooi de taart met de gebakken uitjes en serveer er een frisse salade bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 35 gram