2 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Geitenkaas met parmaham en watermeloen

Geitenkaas met parmaham en watermeloen

ingrediënten


25 min
2 personen
2 plakjes parmaham

dit product is niet beschikbaar

2 parten watermeloenen

dit product is niet beschikbaar

2 plakken geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sherry

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop radicchio

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

25 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

8 radijsjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder de worteltjes en stronkjes van de radijsjes. Snijd de radijsjes vanaf de onderkant 8 keer in, zodat er bloemblaadjes ontstaan. Leg de radijsjes in ijskoud water met een beetje zout.
  • 2 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan. Verdeel de radicchio over 2 borden.
  • 3 Schil sliertjes van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel. Meng het sap met de olijfolie, sherry of wijn, honing en wat versgemalen peper. Sprenkel de helft van de dressing over de sla.
  • 4 Rooster de geitenkaas onder een hete ovengrill of bak de plakken kort aan beide kanten in een beetje olijfolie. Leg de kaas op de salade.
  • 5 Bestrooi met de hazelnoten en garneer met watermeloen, roosjes parmaham, sinaasappelschilletjes en radijsbloemen. Sprenkel de rest van de dressing erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté