4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gekaramelliseerde witlofschotel

Gekaramelliseerde witlofschotel

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rauwe hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram gekookte hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

6 stronken witlof

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de schil van de sinaasappel af en halveer de vrucht. Pers een helft uit en snijd de andere helft, zonder schil, in plakken.
  • 2 Smelt de boter in een koeken- of hapjespan en roer de basterdsuiker, sinaasappelrasp en -sap erdoor. Leg de stronkjes witlof met de snijkant naar beneden naast elkaar in de pan en giet de bouillon erover.
  • 3 Stoof het witlof, zonder deksel op de pan, in 15 minuten zachtjes gaar. Keer tussendoor af en toe om. Strooi de laatste 5 minuten de hamreepjes erover.
  • 4 Verhit intussen de olie en bak hierin de krieltjes goudbruin en gaar. Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de witlofschotel. Garneer met plakjes sinaasappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 16 gram