4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht
home recepten Gekaramelliseerde wortel met peterseliedressing

Gekaramelliseerde wortel met peterseliedressing

ingrediënten


15 min
4 personen
6 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje cashewnoot

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat een klein groen steeltje zitten.
  • 2 Meng in een kommetje 2 el olie met de honing en een flinke mespunt zout en schenk dit over de worteltjes in een ovenschaal. Rooster de wortels in de oven in 40 min. gaar en lichtbruin. Schep af en toe om.
  • 3 Klop intussen de rest van de olie, het citroensap, de cashewnoten en peterselie tot een dressing. Voeg eventueel een scheutje water toe om het geheel wat vloeibaarder te maken en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de gekaramelliseerde wortels lauwwarm met de peterseliedressing en yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 297 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram