4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, voorgerecht, tussengerecht
home recepten Gekoelde appelsoep

Gekoelde appelsoep

ingrediënten


30 min
4 personen
1 takje peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

3 groene appels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de appels en snijd ze in partjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalotten circa 2 minuten. Voeg de appels toe en bak ze 10 minuten mee. Blus af met witte wijn en groentebouillon. Laat nog 5 minuten pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • 2 Voeg 100 gram crème fraîche toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 3 uur koelen in de koelkast. Serveer de appelsoep ijskoud in glazen of kommetjes met een extra schepje crème fraîche en wat peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram