gemiddeld
25 min.
tussendoortje, bijgerecht
home recepten Gekonfijte sinaasappelreepjes

Gekonfijte sinaasappelreepjes

ingrediënten


25 min
150 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

glazen pot

  • 1 Snijd de schil van de sinaasappel. Schraap de witte delen zo veel mogelijk eraf, deze zijn te bitter. Snijd de oranje schil in reepjes van circa 0,5 cm. Breng ruim water aan de kook en voeg de schil toe. Blancheer circa 30 seconden en giet af. Herhaal nog een keer en bewaar 150 ml van het kookvocht.
  • 2 Breng dit kookvocht met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de sinaasappelreepjes toe en kook circa 15 minuten op een lage stand, tot de siroop is ingekookt. Laat de reepjes een beetje afkoelen in de siroop.
  • 3 Strooi 100-150 gram rietsuiker op een bord. Schep de sinaasappelreepjes uit de siroop en laat ze iets uitdruipen. Wentel vervolgens door de rietsuiker tot ze volledig bedekt zijn. Laat afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Lekker als garnering van gebak, door cakebeslag of koekjesdeeg, door yoghurt of meng door roomijs.. Gebruik als topping op een sinaasappelcake met chocoladeglazuur (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/sinaasappelcake-met-chocoladeglazuur/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram