- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de radijsjes schoon en laat een klein steeltje eraan zitten. Houd het loof apart.
- 2 Pers een helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in plakjes. Meng de olijfolie met het sinaasappelsap, de ras el hanout en 1 theelepel grof gemalen zeezout.
- 3 Verdeel de radijsjes over een bakplaat en besprenkel met het oliemengsel. Rooster de radijsjes circa 12 minuten in het midden van de oven en schep ze om.
- 4 Leg de ham er aan een kant bij en rooster nog circa 3 minuten. Hak intussen het radijsloof iets fijner.
- 5 Bestrooi de radijsjes met het loof en serveer met de krokante ham en plakken sinaasappel.
bereidingstip
Maak zelf ras el hanout. Meng 1 theelepel gemberpoeder met 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel kurkuma (koenjit), 2 theelepels paprikapoeder, 3 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijnpoeder (djinten) en 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar).