4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

Gekruide zalm met gestoofde zuurkool

ingrediënten


50 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderzaad
400 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram spekjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

  • 1 Leg de zuurkool in een pan met de spekjes, 1 theelepel komijnzaad en de wijn en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag, leg een deksel op de pan en stoof de zuurkool circa 15 minuten op een lage stand.
  • 2 Plet ondertussen het koriander-, mosterd en venkelzaad met de rest van de komijn in een vijzel en meng met het uienpoeder. Wrijf de stukken zalm in met dit kruidenmengsel en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm circa 4 minuten per kant tot beide kanten bruin zijn en een knapperig korstje hebben.
  • 4 Serveer de zalm op de zuurkool en bestrooi met de koriander. Lekker met gekookte aardappels.

wijnadvies

De Green Grüner Veltliner is een heerlijke begeleider van dit zalm-zuurkoolgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 24 gram