4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst

Gemarineerde rosbief met gebakken koriander rijst

ingrediënten


20 min
4 personen
bos verse munt
1 bos verse koriander
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rosbief

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat volledig afkoelen (buiten de koelkast).
  • 2 Klop het limoensap met drie eetlepels olie, de vissaus, de peper en de knoflook goed door en wentel hier de rosbief doorheen. Laat het vlees enkele uren marineren en draai het af en toe om.
  • 3 Dep het vlees droog en bewaar de marinade.
  • 4 Verwarm twee eetlepels olie en bak de rosbief om en om in circa 10 minuten rosé.
  • 5 Voeg de marinade met enkele eetlepels water toe en laat nog een paar minuten meebakken. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in dunne plakken.
  • 6 Verwarm twee eetlepels olie in een wok en roerbak de rode ui en rijst kort tot de rijst net heet genoeg is om te serveren.
  • 7 Schep de kruiden er snel doorheen en serveer direct met het vlees en de jus.

wijnadvies

Erg fijn met wat koeler te drinken rood: Villa Mondi Bardolino, Beaujolais Villages of Domaine Brunet Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 35 gram