12 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gember-cheesecake met limoen

Gember-cheesecake met limoen

ingrediënten


25 min
12 personen
1 eetlepel stemgember
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse gember

dit product is niet beschikbaar

400 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

350 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

80 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

150 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Verkruimel de koekjes en meng ze met de gemberpoeder en gesmolten boter. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel dun over de bodem. Druk goed aan en zet de vorm in de diepvries.
  • 2 Maak intussen de vulling en meng de mascarpone met de roomkaas en gember. Smelt de chocolade au bain-marie en roer door het mascarponemengsel.
  • 3 Verdeel de vulling over de taartbodem en bestrooi de taart met limoenrasp en stemgember. Laat de cheesecake minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.

wijnadvies

Met Neirano Asti Spumante leg je extra nadruk op de fruitige tonen van deze taart. Heerlijk fris, lichtzoet en zacht mousserend.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté