4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Gember-wortelrösti met gepocheerd ei

Gember-wortelrösti met gepocheerd ei

ingrediënten


40 min
4 personen
70 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 wortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de wortel met de ui, gember, 2 eieren en de bloem. Vorm circa 12 platte stapeltjes van dit mengsel en druk ze een beetje aan zodat ze hun vorm behouden tijdens het bakken.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de röstirondjes in circa 5 minuten per kant goudbruin.
  • 3 Pocheer intussen de rest van de eieren in een pannetje met bijna kokend water en de azijn.
  • 4 Verdeel de rucola over 4 borden. Leg daarop 3 röstirondjes per bord en verdeel de gepocheerde eieren erover. Serveer direct.

wijnadvies

Niet alle wijnen komen tot hun recht in combinatie met ei, maar J. Meyer Pinot Blanc is een uitstekende keuze bij deze rösti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 13 gram