4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Gemberbrood met gepofte knoflookboter

Gemberbrood met gepofte knoflookboter

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

7 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar

7 gram gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sojasaus
100 milliliter lauwwarm water

dit product is niet beschikbaar

400 gram patentbloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem, het lauwwarme water, de sojasaus, de suiker, de olie en het gist en kneed het tot een soepel deeg. Meng de gember erdoor.
  • 2 Het deeg moet enigszins vochtig zijn, maar mag niet aan uw handen blijven plakken. Voeg wat extra bloem toe wanneer het deeg te nat voelt of wat water als het deeg te droog is.
  • 3 Laat na het kneden het deeg minstens een half uur rijzen op een warme plaats.
  • 4 Kneed het vervolgens door en vorm het tot een bol. Laat het deeg nogmaals rijzen (45 minuten). Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 5 Bak het brood in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Leg tijdens het bakken de ongepelde teentjes knoflook in de oven om te poffen.
  • 7 U kunt controleren of het brood gaar is door erop te kloppen: wanneer het hol klinkt is het brood gaar.
  • 8 De knoflook is dan inmiddels gepoft. Verwijder de schil van de knoflook en meng de zachte knoflook met de boter.
  • 9 Serveer de boter bij het nog warme brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 15 gram