8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Gemberkoek met karamelglazuur

Gemberkoek met karamelglazuur

ingrediënten


20 min
8 personen
200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter honing

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter schenkstroop
100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

125 gram gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, bakpoeder, 1 theelepel (zee)zout, gemberpoeder en kaneel. Wrijf de boter erdoor tot fijne kruimels en meng de gemberstukjes erdoor.
  • 2 Verwarm op een lage stand de melk, basterdsuiker en schenkstroop. Roer kort tot de suiker is opgelost. Meng de eieren met het wat afgekoelde melkmengsel en het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit in de cakevorm.
  • 3 Bak de gemberkoek in het midden van de oven in circa 1 uur gaar. Laat buiten de oven 5 minuten afkoelen en stort op een rooster.
  • 4 Verwarm voor het glazuur de boter en laat deze in circa 10 minuten lichtbruin worden. Roer de gembersiroop en poedersuiker door de boter tot een glad glazuur. Bestrijk de afgekoelde gemberkoek met dit glazuur.

bereidingstip

Vervang 25 gram van de gembersnippers in deze gemberkoek met karamelglazuur door stukjes gekonfijte sinaasappel of kersen. Of versier het glazuur ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté