4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gemberrijst met sambalboontjes en gebakken tempé

Gemberrijst met sambalboontjes en gebakken tempé

ingrediënten


25 min
4 personen
400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram verse gember

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sambal manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

250 gram tempé
6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Kook de rijst. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de tempé rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en meng vervolgens met de ketjap en 2 eetlepels sambal. Dek eventueel af met aluminiumfolie en houd warm in de oven (100ºC). Giet de rijst af en laat droogstomen.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin 40 gram gember lichtbruin. Voeg de helft van de knoflook toe en bak circa 30 seconden. Voeg dan de gekookte rijst toe roerbak circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de overige gember, overige knoflook, de sperziebonen en overige sambal circa 4 minuten, tot de boontjes gaar zijn. Serveer de gebakken rijst met de tempé en sambalboontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 19 gram