4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Gepaneerde gehaktballen met spek

Gepaneerde gehaktballen met spek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak de spekblokjes op een lage stand uit en voeg de ui toe. Bak deze enkele minuten mee tot alles knapperig is.
  • 2 Schep het spek en de ui op een snijplank, laat even afkoelen en hak wat fijner.
  • 3 Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, het spek-uimengsel en genoeg paneermeel om het gehakt smeuïg te maken. Rol er 8 balletjes van, druk ze wat platter en laat ze opstijven in de koelkast.
  • 4 Rol de gehaktballen door het resterende paneermeel en schud overtollig paneermeel eraf. Verhit de olie met de boter en bak de ballen rondom aan. Blijf de ballen draaien in de pan en bak ze in circa 10 minuten gaar.
  • 5 Lekker met een spinaziestamppot.

wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Blason des Mages, Côtes du Ventoux, Poème Syrah Grenache, Zuydpunt Cabernet Shiraz


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 35 gram