4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Geroosterde bloemkool met gehaktballetjes en korianderjus

Geroosterde bloemkool met gehaktballetjes en korianderjus

ingrediënten


30 min
4 personen
600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden, ei, beschuitkruimels, de helft van de koriander, sjalot, citroenrasp en rode peper naar smaak tot een samenhangend geheel. Vorm kleine balletjes ervan en zet afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verwijder de bladeren van de bloemkool en blancheer de hele kool met de stronk naar boven circa 5 minuten in een grote pan kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de bloemkool met de stronk naar beneden in een ovenschaal en bestrijk rondom met wat boter. Strooi wat grof zout erover. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in circa 1,5 uur gaar en goudbruin. Bestrijk de bloemkool tussendoor regelmatig met boter.
  • 4 Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg boter en de rest van de koriander toe aan het bakvet en laat de balletjes in circa 10 minuten gaar worden in de jus. Houd warm in de oven.
  • 5 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af, schep terug in de pan en stoom op een lage stand droog en kruimig. Verdeel de bloemkool over borden en serveer met de aardappels, gehaktballetjes en jus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 33 gram