-
1
Schep het vruchtvlees er met een spitse lepel uit tot 1 cm van de buitenkant van de courgette. Snijd het vruchtvlees fijn. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met zout.
-
2
Verhit de olijfolie en fruit hierin het vruchtvlees, de ui en knoflook circa 2 minuten.
-
3
Schep de paprikablokjes met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper erdoor en bak nog circa 2 minuten. Laat iets afkoelen.
-
4
Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het paprikamengsel door het gehakt en vul de courgettehelften ermee. Leg de courgettes naast elkaar in een braadslede of lage ovenschaal. Giet de bouillon erbij en gaar circa 30 minuten in de oven.
-
5
Kook intussen de tomaten met sap, de rest van de Italiaanse kruiden en chilipoeder circa 15 minuten zachtjes tot een saus. Pureer de saus eventueel.
-
6
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde courgettes met de tomatensaus en de couscous. Garneer met wat peterselie.
bereidingstip
Bestrooi het gehakt de laatste 10 minuten van de oventijd met geraspte kaas, eventueel gemengd met paneermeel.