4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde courgette met gehakt en paprika

Gevulde courgette met gehakt en paprika

ingrediënten


bestellen
45 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.59
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 rode paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
1 groene paprika

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.05
500 gram rundergehakt

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99
500 milliliter vleesbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.90
400 gram gepelde tomaten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.79
400 gram tomatenblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69
1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
1 theelepel paprikapoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95
300 gram couscous

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.29
platte peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

benodigdheden

braadslede

lage ovenschaal

  • 1 Schep het vruchtvlees er met een spitse lepel uit tot 1 cm van de buitenkant van de courgette. Snijd het vruchtvlees fijn. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met zout.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin het vruchtvlees, de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • 3 Schep de paprikablokjes met 1 eetlepel Italiaanse kruiden, zout en versgemalen peper erdoor en bak nog circa 2 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het paprikamengsel door het gehakt en vul de courgettehelften ermee. Leg de courgettes naast elkaar in een braadslede of lage ovenschaal. Giet de bouillon erbij en gaar circa 30 minuten in de oven.
  • 5 Kook intussen de tomaten met sap, de rest van de Italiaanse kruiden en chilipoeder circa 15 minuten zachtjes tot een saus. Pureer de saus eventueel.
  • 6 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde courgettes met de tomatensaus en de couscous. Garneer met wat peterselie.

bereidingstip

Bestrooi het gehakt de laatste 10 minuten van de oventijd met geraspte kaas, eventueel gemengd met paneermeel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 38 gram