4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

50 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze met een lepel uit. Zet de tomaten in de ovenschaal. Pers de knoflook.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de helft van de knoflook 1 min. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog 1 min.
  • 3 Schep de spinazie erdoor. Laat het blad al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Vul de tomaten met de spinazie.
  • 4 Meng de crème fraîche met de kaas, de rest van de knoflook en kerrie. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kaasroom op de tomaten.
  • 5 Bak de tomaten in de oven in 15 min. goudgeel en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 266 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels