2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gewokte spitskool met biefreepjes

Gewokte spitskool met biefreepjes

ingrediënten


20 min
2 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

400 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

1 rode puntpaprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

hapjespan

aluminiumfolie

  • 1 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bestrooi de biefreepjes met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin het vlees 3-4 minuten op middelhoge stand. Schep de biefreepjes uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • 2 Bereid de eiermie. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten. Schep de spitskool en naar wens de rode peper erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
  • 3 Meng de eiermie erdoor en verwarm deze even mee. Schep de kruiden en biefreepjes erdoor. Bestrooi met de pinda’s.

bereidingstip

Vervang de pinda’s in dit recept door geroosterd sesamzaad of gebakken uitjes. . Liever vegetarisch? Vervang de biefstuk door omeletreepjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 915 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 102 gram
eiwit 51 gram