- 1 Kook de rijst. Verhit een grillpan. Bestrijk elke plak meloen met 1 theelepel olijfolie en rooster op een hoge stand 1-2 minuten aan beide kanten.
- 2 Gril eventueel een rasterpatroon door na 1 minuut de partjes een kwartslag te draaien. Meng de rijst met de olijven, de helft van de feta, de spinazie en tomaten.
- 3 Meng de rest van de olie met de azijn, bosui en munt. Giet deze dressing over de salade en meng goed.
- 4 Verdeel de salade over borden. Leg de plakken watermeloen erbij en garneer met de rest van de feta.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Serveer bij deze Griekse salade een wijn met een klein zoetje, zoals Jean Sablenay Rosé d’Anjou.