4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Griekse salade met gegrilde watermeloen en spinazie

Griekse salade met gegrilde watermeloen en spinazie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

450 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

watermeloen

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit een grillpan. Bestrijk elke plak meloen met 1 theelepel olijfolie en rooster op een hoge stand 1-2 minuten aan beide kanten.
  • 2 Gril eventueel een rasterpatroon door na 1 minuut de partjes een kwartslag te draaien. Meng de rijst met de olijven, de helft van de feta, de spinazie en tomaten.
  • 3 Meng de rest van de olie met de azijn, bosui en munt. Giet deze dressing over de salade en meng goed.
  • 4 Verdeel de salade over borden. Leg de plakken watermeloen erbij en garneer met de rest van de feta.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer bij deze Griekse salade een wijn met een klein zoetje, zoals Jean Sablenay Rosé d’Anjou.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 14 gram