4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Haagse bluf basisrecept

Haagse bluf basisrecept

ingrediënten


15 min
4 personen
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rodebessensap

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Ontvet een grote kom met citroensap. Voeg de eiwitten met het bessensap en de suiker toe en klop met een mixer tot de suiker is opgelost en de eiwitten stijfgeklopt zijn. Het eiwit moet zo stevig zijn dat je de kom even om kunt keren zonder dat het eiwit eruit loopt.
  • 2 Verdeel deze Haagse bluf over 4 glazen en garneer met de sinaasappelrasp.

bereidingstip

Vervang de sinaasappelrasp door 100 gram ontdooide diepvriesbosvruchten.. Omdat er rauwe eieren gebruikt worden, wordt dit gerecht afgeraden voor kwetsbare groepen zoals kinderen tot 6 jaar, ouderen, zieken en zwangeren.

wijnadvies

Alleen al vanwege het kleurrijke plaatje is het een aanrader om de Park Villa Rosé te schenken bij dit nagerecht uit de Hofstad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 2 gram