4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Harira (Marokkaanse maaltijdsoep)

Harira (Marokkaanse maaltijdsoep)

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram vermicelli

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snipper de uien. Snijd de bleekselderij en wortels in blokjes. Schil de gember en rasp fijn.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, bleekselderij en wortel 4 min. Voeg de gember, ras el hanout en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.
  • 3 Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 min. zachtjes koken op een lage stand.
  • 4 Verhit een droge koekenpan, breek de vermicelli in stukjes van 3 cm boven de pan en rooster ze lichtbruin. Houd apart. Laat de kikkererwten uitlekken.
  • 5 Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kikkererwten en vermicelli toe en kook nog 7 min. breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met platbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 339 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 9 gram